Sherco.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Gillar du inte kakor kan du tyvärr inte använda webbplatsen. Läs mer
OK
Start | Blog | Nyheter | ROBERT FRIBERG / TEAM SHERCO SWEDEN 2024

ROBERT FRIBERG / TEAM SHERCO SWEDEN 2024

 
 
P R E S S R E L E A S E 
 
 
Uppvuxen i Frändefors och efter några år i Skaraborg är Robert nu åter ”hemma” då han byggt hus vid föräldrahemmet där han styr och ställer i egen regi. Han har även lyckats bygga både garage, gym och crossbana på tomten så där har han allt han behöver kan man säga. Vi fyller bara i och säger ”Snacka om egen Man Cave 
 
Efter 10 år som snickare har Robert sedan en tid tillbaka hoppat in i grävmaskinen, vilket han stortrivs med. Han började redan som liten att köra fyrhjuling och motocross hemma i trädgården. Redan då blev intresset stort, och till slut fick han komma ut på banorna och börja köra på riktigt. Som 11-åring började Robert att tävla och har varit fast sen dess.
 
Det var nog inte för ens han började på crossgymnasiet i Tibro som karriären tog fart på riktigt. Under den tiden tog Robert två JSM guld och en hel del bra resultat i stora MXSM. Åren rullade på med mycket tränande och tävlande vid sidan om arbetslivet. Spåret ledde senare in på enduro och karriären tog verkligen ny fart.
 
Efter några bra race under vintern 2016 och även några inhopp i enduro SM så öppnades dörren till Husqvarna Scandinavia. Redan första året blev det guld i SM3 och en plats i Trophy-laget på Sixdays i Frankrike 2017. Nytändning som Robert fick genom enduron syntes nog både på resultat och han ihärdiga tävlande under några år.
 
Tiden går fort när man har roligt och nu är han i en fas i livet och vill själv kunna bestämma vad han kör, när han kör och hur han kör kan man säga. Att Sherco kontaktade Robert var lite oväntat säger han. men att få förtroendet och framför allt möjligheten att åka en ”riktig” 2-takts hoj på dom tävlingar han känner för och är sugen på ser Robert verkligen fram emot. 
 
Planen för säsongen 2024 är att köra några Enduro SM, långloppen och novemberkåsan. Men man vet aldrig, det är ju kul att åka hoj så det kan bli mer säger Robert avslutande.