Sherco.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Gillar du inte kakor kan du tyvärr inte använda webbplatsen. Läs mer
OK
Start | Blog | Nyheter | MARCUS ADIELSSON / TEAM SHERCO SWEDEN 2024

MARCUS ADIELSSON / TEAM SHERCO SWEDEN 2024

 
Marcus med sin Sherco 300 SEF Factory 2024
 
 
P R E S S R E L E A S E 

 

Marcus Adielsson född 29 januari 1998, uppvuxen i Göteborg där han fortfarande bor tillsammans med sin sambo Anna. Marcus jobbar som säljare på PSE Parts där han delar på uppdraget med sin äldre bror Sebastian att förse MX/ENDURO återförsäljare i Sverige med produkter. Detta gör att Marcus liv till större delen kretsar runt motorcyklar från morgon till kväll.

 

Första gången som han satte sig på en hoj var han 5 år gammal. Detta på en Yamaha PW50. Det vart mest lite körande på lek, där han hängde med sina äldre bröder som körde aktivt. Det var dock först vid 12 års ålder som han började köra mera på riktigt. Marcus har trots sin ringa ålder redan hunnit skaffat sig en diger meritlista.

 

Först 2 SM SILVER i USM2 som följdes upp med GULD i USM3, Därefter SM SILVER i JSM1 som sedan följdes upp med GULD I YOUTH 2019. 3st Junior vinster i Novemberkåsan tillsammans med 2st 3:e platser i totalen i Novemberkåsan 2018 och 2021. Totalt har Marcus kört 9st Novemberkåsor i karriären. 

 

Allt detta har Marcus sedan följt upp med 2 SILVER I SM3 under 2022 och 2023.  

 

Trots en redan lång karriär vet han att den ännu inte långt ifrån slut. Att få chansen att ingå i Team Sherco Sweden är en stor morot i min framtida satsning säger Marcus. Jag vet att jag har mycket kvar att ge och tillsammans med Thomas, Christian på SHERCO SWEDEN och en SHERCO 300 SEF Factory ser han fram emot säsongen 2024 där han blir teamkompis med bla. Hamish Macdonald.

 

Marcus som redan lagt mycket åktid på sin nya Sherco 300 SEF Factory säger att han inför 2024 kommer satsa på en full SM-säsong tillsammans med en del VM-deltävlingar där målet är att köra de 2 första i Portugal som uppladdning inför årets SM för att sedan fylla på med både Italien och Wales. Under hösten är det sedan GGN som gäller för att sedan avsluta med årets höjdpunkt som är Novemberkåsan som ligger varmt om hjärtat för Marcus som vill ta sin 10:e kåsapeng.