Sherco.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Gillar du inte kakor kan du tyvärr inte använda webbplatsen. Läs mer
OK
Start | Blog | Nyheter | HAMISH MACDONALD / TEAM SHERCO SWEDEN 2024

HAMISH MACDONALD / TEAM SHERCO SWEDEN 2024

 
Hamish Macdonald, Team Sherco Sweden 2024
 
 
P R E S S R E L E A S E 
 
 

Hamish MacdonaldChristchurch New Zeeland, född 28 mars 1999 har kört SHERCO sedan 2018. Redan 2019 vann han Youth Enduro GP World Championship på sin SHERCO 125 för att sedan bli uppflyttat till Junior där han tog Junior FIM Junior Enduro GP World Championship titeln.


Efter långa förhandlingar med Sherco France/CH Racing kommer Hamish att köra för TEAM SHERCO SWEDEN 2024. Vi vart överlyckliga när vi gick i mål med detta meddelar teamchefen Thomas Klarkner som har jobbat med att få detta i lås under hela hösten. Efter möten på fabriken med fabrikens teamshef fick vi till slut klartecken att Hamish kör hela SM Serien samt kör GGN 2024.

 

Stor anledning till att vi nu får möjlighet att jobba med Hamish under hela säsongen 2024 är teamets resultat och genomförande av GGN 2023, där en stabil 3:e plats gjorde att man fick förtroendet att jobba vidare med Hamish under 2024. Hamish kommer tillbringa en stor tid mellan sina Enduro GP uppdrag för Team Sherco/CH Racing i Sverige med bas hos Team Sherco Sweden i Västerås. Tillsammans kommer man utveckla den motorcykel som Hamish kommer köra i Sverige och parallellt även testa och utveckla den SHERCO 300 4T FACTORY som han planerar att köra på årets GGN 2.0 2024 om allt går i lås med den nya banan på Gotland.

 

För Sherco Sweden är det en stor fjäder i hatten att få jobba med en förare av Hamish kaliber och tillsammans med resten av teamet kommer vi göra allt vi kan för att ge Hamish en racehoj som motsvarar hans förväntningar för sitt uppdrag i Sverige. Alla är väl medvetna om att det kommer krävas stora insatser för att vara med och slåss om medaljerna i Knobby Swedish Enduro Championship. Svensk enduro med de extremt duktiga förare som finns i startfältet är ingen lek att ta sig an, men samtidigt en väldigt inspirerande uppgift och vi känner att vi tillsammans med övriga Svenska toppförare kommer höja nivån på hela Knobby Swedish Enduro Championship under 2024.  Jobbet kommer starta direkt på nya året med förberedelserna och preparering av hojen inför premiären i Tibro 27 april.

 

För mer info rörande Hamish Macdonald Endurosatsning i Sverige 2024,välkommen att höra av dig till Thomas på thomas@sherco.se