Sherco.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Gillar du inte kakor kan du tyvärr inte använda webbplatsen. Läs mer
OK
Start | Blog | Nyheter | EMELIE BORG NILSSON / TEAM SHERCO SWEDEN 2024

EMELIE BORG NILSSON / TEAM SHERCO SWEDEN 2024

 
Emelie Borg Nilsson - Sherco 250 SEF Factory 2024
 

 P R E S S R E L E A S E  

 

Emelie född 27 juli 1996 i Lerum där hon bor tillsammans med sin sambo Henrik och hunden Ester. Emelie arbetar heltid i en cykelbutik i Alingsås. 

 

Första gången som hon satte sig på en crosshoj var hon 3 år gammal. Detta på en röd/vit Yamaha PW50. Det slutade med en tur rakt in i lekstugan. Man kan säga att motorcyklar legat Emelie varmt om hjärtat ända sedan födseln. Men det var inte förrän vid 17 års ålder som hon bestämde sig för att göra en hel satsning på Enduro. Sedan dess har hennes liv i princip cirkulerat kring motorcyklar, träning, jobb och familj, och med detta har hon stormtrivts med! 

 

Emelie har hunnit med en hel del i sin karriär. En bronsmedalj i Enduro SM 2022, Flera pallplatser på GGN, Stångebro och Ränneslätt.  Hon har även fått äran att representera Sverige i både lag VM (ISDE 2021 och 2022) och Lag EM (2018 då hon åkte hem med en guldmedalj). Men kanske den största bedriften än så länge är hennes målgång i Novemberkåsan 2018, då var det många glädjetårar som föll.

 

Trots en redan lång karriär vet hon att den ännu inte är slut. Och att få chansen att ingå i Team Sherco Sweden är en stor morot i framtida satsning säger Emelie. Jag vet att jag har mycket kvar att ge och tillsammans med Thomas, Christian på SHERCO SWEDEN och en SHERCO 250 SEF Factory som vapendragare håller hon sina chanser högt för en framgångsrik säsong 2024. Inför den stundande säsongen kommer krutet ligga på att köra så mycket tävlingar som möjligt. Hela SM serien, Hela SCCS serien, Enduroklassikern, Novemberkåsan och om ekonomin går ihop även hela VM serien.