Sherco.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Gillar du inte kakor kan du tyvärr inte använda webbplatsen. Läs mer
OK
Start | Blog | Nyheter | ELLA BENGTSSON / TEAM SHERCO SWEDEN 2022

ELLA BENGTSSON / TEAM SHERCO SWEDEN 2022

 
Ella Bengtsson och Sherco 125SE Factory 2022
 
P R E S S R E L E A S E 
 

Det är med glädje vi kan presentera att Ella Bengtsson kommer åka SHERCO 125 SE-R FACTORY för TEAM SHERCO SWEDEN 2022.

 

Ella är 15 år och bor i Hjo tillsammans med sin familj. Min storebror Nisse, mamma Ann-Louise och pappa Ronnie. Hon går i 9:e klass på Guldkroksskolan i Hjo.

 

Ella började köra enduro när hon var 4 år gammal och tävla året därpå. Ella började tävla inom enduro men efter några år vart det mer och mer i cross. Med tiden tyckte hon dock att enduron passade henne bättre och valde då att fokusera på det. Ella började som många andra att tävla i Guldhjälms klasserna, men 2018 tog hon steget upp i Ungdomsklassen.

 

Första två säsongerna i Ungdom körde hon i klassen USM D1, tredje året gick hon upp på större motorcykel och bytte då klass till USM D2. Ella har nu kört  USM D2 i två år och kommer nu under våren 2022 försöka ta lätt MC körkort för att kunna köra stora SM och ha möjligheten att kanske prova på någon EM/VM deltävling under säsongen 2022.

Under dessa fyra år i USM har Ella vunnit SM guld 2018, 2019 och 2021. 2020 blev Ella tvåa i klassen och fick ett Silver. Ella är väldigt nöjd med sina säsonger och hoppas nu på fler framgångsrika år tillsammans med sitt nya team.

 

Ella ser nu fram emot ta sin Enduro karriär vidare med hjälp av Sherco Sweden

Vi på Sherco Sweden känner både glädje och stolthet att kunnat knyta en förare med Ellas kapacitet till SHERCO familjen. Vi kommer ge Ella de förutsättningar och resurser som krävs för att nå de förväntningar på säsongen 2022 som vi tillsammans har ställt upp.