Sherco.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Gillar du inte kakor kan du tyvärr inte använda webbplatsen. Läs mer
OK
Start | Blog | Nyheter | ALEXANDER NORÉN / SHERCO SWEDEN JUNIOR TEAM 2023

ALEXANDER NORÉN / SHERCO SWEDEN JUNIOR TEAM 2023

 
Alexander Norén kommer åka Sherco 300SEF Factory 2023
 
P R E S S R E L E A S E 
 

Det är med glädje vi kan presentera att Alexander Norén kommer åka SHERCO 300 SEF FACTORY för SHERCO SWEDEN JUNIOR TEAM säsongen 2023.

 

Alexander "Alex" Norén är 19 år och bor i Gävle med familjen; pappa Anders, mamma Sofia och miniatyrbullterriern Aston. Alex tog studenten 2022 och arbetar nu som lastbilschaufför.

Alex tävlar för SMK Gävle, vilket han gjort under hela sin karriär, som började med cross från 6 års ålder.

Det har blivit några pallplaceringar genom åren även som crossåkare men sedan 2019 har det varit fullt fokus på enduro.

Alex har kört enduro USM sedan 2019 och han avslutade med en total 5:e plats i USM3 2021, varav en 3:e plats på sista deltävlingen i Uppsala.

 

Några resultat från endurokarriären:

 

  • Total vinnare Gävle-Dala Vinter Enduro Cup 2017 (ungdom)
  • Total vinnare Östra Open 2019 (ungdom)
  • Total 5:e plats USM3 2021 (3:a i sista deltävlingen)
  • Vinnare Hönsjakten Junior 2022
  • Total 8:a JSM2 2022 (med två missade tävlingar)

 

Förutom enduro tränar Alex löpning och styrketräning flera gånger i veckan. Han är också intresserad av bilar som han har som intresse med sina kompisar.

Under 2023 kommer huvudfokus att ligga på SM tävlingarna och enstaka långlopp.

Vid sin sida har alltid hans föräldrar stått, Sofia och Anders, vilket dom även gör denna gång när satsningen på 2023 års säsong startar med helt nya TEAM.

 

"Är otroligt tacksam och glad för att få chansen att göra denna satsning tillsammans med Sherco Sweden"  -  Alexander Norén.

  

Vi på Sherco Sweden känner både glädje och stolthet att kunnat knyta Alex till SHERCO familjen där han kommer köra i det helt nya TEAM SHERCO SWEDEN JUNIOR under 2023. Vi kommer ge Alex de förutsättningar och resurser som krävs för att nå de högt ställda förväntningar på säsongen 2023 som vi tillsammans har ställt upp.