Sherco.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Gillar du inte kakor kan du tyvärr inte använda webbplatsen. Läs mer
OK
Start | Blog | Nyheter | ALBIN BERGLUND / TEAM SHERCO SWEDEN 2021

ALBIN BERGLUND / TEAM SHERCO SWEDEN 2021

 
Albin och SM-vinnarhojen 2020
 
P R E S S R E L E A S E 
 
Det är med glädje vi kan meddela att Albin Berglund fortsätter samarbetet med TEAM SHERCO SWEDEN under 2021 med medaljvapnet SHERCO 125 SE FACTORY
Albin är 14 år och bor i Hudiksvall tillsammans med pappa, mamma, lillebror, storasyster samt familjens hund. Albin går i åttonde klass och det mesta av hans fritid fylls med träning både på hojen men även på gymmet. Albin och lillebror Neo hjälps åt en hel del både i garaget och på banan.

Albin har alltid tyckt om motorer men det var i 11-årsåldern som endurointresset tog fart på riktigt. Han körde sin första USM deltävling som 12-åring och kom då på en femteplats och fick blodad tand.
Året därpå, 2019 och som nybliven 13-åring körde han hela USM serien och slutade som segrare i 85cc klassen. 2019 vann Albin även Stångebroslaget samt Ränneslättsloppet i sin klass.

Under våren 2020 - 14 år gammal - väljer Albin att kliva upp i 125cc klassen USM2. Han bestämmer sig då för att köra en Sherco 125 SE Factory. Denna hoj visade sig passa riktigt bra och han tog hem guldet i USM2 efter ha vunnit 4 av de 5 deltävlingarna under säsongen.

Albin tränade efter USM segern inför Gotland Grand National där han var snabbast i starten och körde även där till sig en seger i Ungdomsklassen efter en heroisk insats där Albin i komfortabel ledning kraschade och bröt nyckelbenet när det återstod två varv. Han reste sig upp och körde vidare och lyckades vinna racet fem sekunder före 2:an! Vi kallar det för ”VINNARSKALLE” som är en viktig egenskap för en mästare.

”Säsongen 2020 har varit lärorik men framförallt rolig och jag är riktigt nöjd med Sherco’n. Vill även rikta ett stort tack till Sherco Sweden som varit ett otroligt fint stöd under hela säsongen och är väldigt tacksam över denna möjlighet.
Vi ser nu fram emot säsongen 2021 och är förväntansfulla inför det nya året och är glada över att fortsätta samarbetet med Team Sherco Sweden"

Albin kommer 2021 att köra USM serien samt klassikerloppen.

Vi på Sherco Sweden tackar för förtroendet att fortsätta samarbetet med en så talangfull förare som Albin i Sherco-familjen. Som Team så kommer vi ge Albin de förutsättningar och resurser som krävs för att tillsammans kunna förverkliga våra gemensamma mål för säsongen 2021!
 
 
Pappa Lars, Albin Berglund och Christian Klarkner (Sherco Swe)